reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Zeytinyağlı Grissini Tarifi

Yazar fotoahmet 4 Mart 2018 Pazar 0 yorum

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı toz maya ya da yarım paket yaş maya
  • Hazırlanışı:

    1. Büyük bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağını ve ılık suyu karıştırın.
    2. Eğer yaş maya kullanacaksanız mayayı bu aşamada ılık su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.
    3. Elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alıp karıştırarak
    4. yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
    5. Mayalanan hamuru hafifçe unlu bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Keskin bir bıçakla 1 cm eninde şeritler kesin.
    6. Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    7. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
    8. Bu ölçüyle üç tepsi grissini pişirdim. Pişme işlemi bitince fırının ısısını iyice düşürüp tekrar fırına koyun ve 20 30 dakika daha pişirip grissinilerin iyice kuruyup gevremesini sağlayın.

Hiç yorum yok: