Yazar fotoahmet
4 Mart 2018 Pazar
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 2,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı toz maya ya da yarım paket yaş maya
Hazırlanışı:
- Büyük bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağını ve ılık suyu karıştırın.
- Eğer yaş maya kullanacaksanız mayayı bu aşamada ılık su ile karıştırıp kullanabilirsiniz.
- Elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alıp karıştırarak
- yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru hafifçe unlu bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Keskin bir bıçakla 1 cm eninde şeritler kesin.
- Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Bu ölçüyle üç tepsi grissini pişirdim. Pişme işlemi bitince fırının ısısını iyice düşürüp tekrar fırına koyun ve 20 30 dakika daha pişirip grissinilerin iyice kuruyup gevremesini sağlayın.
Hiç yorum yok: