Malzemeler
- 2 yemek kaşığı. tereyağı
- Doğranmış havuç 1 su bardağı,
- Kıyılmış soğan 1 su bardağı,
- Kereviz 1/2 su bardağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Patates 2 su bardağı, soyulmuş ve doğranmış
- Sarımsak tozu 2 çay kaşığı
- Kekik 1/2 çay kaşığı
- 1/2 yemek kaşığı.
- kurutulmuş maydanoz
- Tavuk suyu 4 su bardağı
- Pişmiş ve küp tavuk göğsü 2 su bardağı
- 2 yemek kaşığı. un
- Dondurulmuş bezelye 1 su bardağı
- Puf böreği
- Yumurta
Nasıl Yapılır
Orta boy bir tencerede, orta ateşte tereyağını eritin havuç, soğan, kereviz, tuz ve karabiberi ilave edin.Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Patates, sarımsak tozu, kekik, kurutulmuş maydanoz ve tavuk suyu ekleyin. Bir taşım kaynatın pişmiş ve küp tavuk göğsü ekleyip geri kaynatın. Küçük bir karıştırma kapta, un ve tavuk suyu birkaç kepçe ekleyin. Unu tencereye ekleyin, videodaki gibi ekleyebilirsiniz. Tavuklar koyulaşıncaya kadar karıştırın. Son olarak dondurulmuş bezelye ekleyin.
Puf böreği hamuru ile 4 adet daire oluşturun. Bu çemberin iki (bunlar üst katmanlar olacaktır) alın ve içine küçük bir daire oluşturun. Halkaları üst üste koyduktan sonra dışta kalan kısımlara yumurta sürün(daireler üste gelecek şekilde halkalar birleştirilir). Fırında 400°F/205 ° C’de. 20-25 dakika kabarıp kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok: