Yazar fotoahmet
4 Mart 2018 Pazar
Kış Hazırlıkları: Yağlı Turşu Malzemeleri
- 1/2 kg acı sivri biber (kıl biber)
- 1 kg olgun domates
- 1 çorba kaşığı tane karabiber
- 1 çorba kaşığı kuru kekik
- 1-2 defne yaprağı
- 1 baş soyulmuş sarımsak
- tuz
- yeterince sızma zeytinyağı
Kış Hazırlıkları: Yağlı Turşu Nasıl Yapılır?
- İnanılmaz bir iştah açıcı ve acıyı sevenler için makarna sosu olarak bile kullanılabilir. Çok acı sevmiyorsanız az acı biber daha çok tatlı biber kullanarak da yapabilirsiniz.
- Biberleri iri iri , domatesleri yemeklik doğrayın.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave edin.
- Yemeğe koydunuz kadar tuz,1 kaşık tane karabiber, 1 kaşık kekik ve defne yaprakları ile domates ve biberleri iyice harmanlayın.
- Bir kavanoza çok fazla sıkıştırmadan doldurun.
- Üzerine kavanozunuz ağzına kadar dolacak şekilde sızma zeytinyağı doldurun.
- İlk günlerde kavanozdan biraz yağ sızabilir.
- Bu nedenle kavanozunuzu bir tepsi veya tabağın içine oturtarak bekletin 15-20 gün sonra turşunuz yemeğe hazır olacaktır.( Diğer turşulardan biraz daha geç olgunlaşır.)
Hiç yorum yok: