reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kuzu Etli Enginar Tarifi

Yazar fotoahmet 4 Mart 2018 Pazar 0 yorum

Kuzu Etli Enginar Malzemeleri

  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • 6-7 adet temizlenmiş enginar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon
  • Dereotu

Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağı ile etleri her tarafı kahverengi olana kadar kavurun.
  • Yemeklik doğranmış soğanları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Salça ve baharatları ilave edin.
  • 3 su bardağı su ilave edip 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Temizlenmiş enginarları limon ile ovun ve 4'e bölün.
  • Enginarları da tencereye ekleyin ve 25-30 dakika daha pişirin.
  • Dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: